La concurs au participat 6 echipe: CSM 2007 LPS Focşani, CSU Galaţi, Dinamo Romprest Bucureşti, SCM Piteşti şi Rapid Bucureşti. Primele două clasate din zona 2A sunt Rapid Bucureşti şi CS Ştiinţa Miroslava Iaşi, care vor juca, cu începere din 13 aprilie, cu primele două clasate din zona 2A vest, Agroland Timişoara şi CET Govora Râmnicu Vâlcea.

Tatiana Diaconiţa joacă în cel de al doilea sezon la echipa ieşeană şi pentru prestaţia de pe terenul de joc, a fost aleasă de colege să poarte banderola de căpitan.

Conform datelor furnizate de către Federaţia Moldovenească de Volei, în prezent 13 jucători evoluează peste hotarele republicii, 8 băieţi şi 5 fete.
Dumitru Bahov poartă tricoul clubului Paris Volei, Maxim Cojocaru joacă în Belgia, Marin Lescov-în Zalău, Igor Didorciuc - în Dej, Sergiu Predius, Mihai Voleanschi şi Pavel Mocanu - în Piatra Neamţ, Denis Sinţov – în Estonia.

În afară de Tatiana Diaconiţă, în România mai evoluează Tatiana Lupu la campioana României, CS Ştiinţa Bacău, Polina Idjilov joacă în Franţa, Aliona Martâniuc – în Turcia, iar Tatiana Covaliov – în Cipru.

În campionatul naţional de volei feminin, ediţia 2014-2015, sunt înscrise 10 echipe. Cu două etape înainte de finalul competiţiei, lider este lotul de la USM Chişinău, urmat în ordine de Speranţa şi ASEM, de asemenea din capitală.