Franța: Popularitatea lui Hollande și a lui Valls, la cel mai jos nivel de când sunt în funcție

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Popularitatea președintelui francez, Francois Hollande, și a premierului său, Manuel Valls, a ajuns la cel mai jos nivel de când cei doi ocupă aceste funcții, ambii înregistrând în ultima lună un regres important al încrederii, relevă un sondaj publicat vineri și comentat de agenția EFE.

Conform datelor prezentate, numai 17% dintre francezi mai au încredere în capacitatea lui Hollande de a face față problemelor țării, cu patru puncte procentuale sub nivelul înregistrat cu o lună în urmă.

Popularitatea liderului socialist de la Elysee a crescut imediat după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie, dar de la începutul anului ea a intrat din nou pe trendul descendent de dinaintea acelor evenimente. Anul trecut la fiecare sondaj Hollande bătea record după record la capitolul nepopularitate.

În cazul premierului Manuel Valls, cota de încredere este puțin mai mare, de 23%, dat tot cu patru puncte procentuale sub cea înregistrată cu o lună în urmă.

Sondajul evidențiază că Hollande înregistrează o scădere de popularitate practic în toate segmentele electorale, singurul progres fiind înregistrat în cel reprezentat de alegătorii care au votat pentru partidul socialist la ultimul scrutin legislativ. Liderul de la Elysee pare să plătească astfel prețul ineficienței acțiunilor sale, mai ales pe plan economic.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...