Uniunea Europeană acordă 680 de mii de euro pentru sistemul de educaţie din Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană acordă asistență în valoare de 680 de mii de euro pentru facilitarea accesului copiilor cu necesități speciale în primii ani de viață la serviciile comunitare de suport și educație.

Proiectul al cărui obiectiv general este de a asigura accesul copiilor cu necesități speciale, cu vârsta cuprinsă între 0-7 ani și familiilor acestora la programe de suport se va desfășura în perioada anilor 2016-2018 în cinci raioane ale Republicii Moldova: Cahul, Călărași, Fălești, Nisporeni și Ungheni.

Programele vor fi orientate spre consolidarea capacităților părinților, profesioniștilor și spre oferirea celor mai bune oportunități de dezvoltare în primii ani de viață a copiilor din această categorie.

„Semnarea Memorandumului vine în susținerea unor activități concrete din Planul de acțiuni pentru implementarea Programului de Dezvoltare a Educației Incluzive în Republica Moldova, stabilind noi forme ale serviciilor de educație și de suport pentru copiii cu deficiențe de auz, în special pentru copiii de vârstă mică”, spun cei de la Ministerul Educației.

De asemenea, la nivel național, va fi dezvoltat programul de comunicare Makaton, care implică folosirea semnelor și a simbolurilor pentru a ajuta oamenii să comunice. Acesta va fi integrat ca instrument de lucru pentru toți
actorii implicați în procesul educațional cu copiii care au probleme în vorbire și comunicare.

Proiectul „Sporirea accesului copiilor cu necesități speciale la servicii comunitare de suport și educație în primii ani de viață” va fi implementat de AO „Parteneriate pentru fiecare copil”, în colaborare cu consorțiul format din Organizațiile Mellow Parenting și HealthProm din Marea Britanie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...