Dodon, despre candidatul la funcția de guvernator al BNM: Este omul lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sergiu Cioclea, candidatul care urmează a fi propus mâine la funcția de guvernator al Băncii Naționale este omul oligarhului Vladimir Plahotniuc, susține președintele PSRM Igor Dodon.

Potrivit acestuia, Cioclea ar fi un nou pion care va fi controlat de oligarhii de la guvernare.

„Eu nu cunosc personal cine este acest candidat. Dar sunt ferm convins că oligarhii nu vor alege pentru acest post o persoană care nu îi va asculta. Poate este un profesionist dar deocamdată nu știm, nu l-am văzut și nu am discutat cu el, nu i-am studiat CV-ul și nici nu i-am dat întrebări în plenul parlamentului. Chiar dacă are o anumită experiență, sunt ferm convins că numirea sa în această funcție a fost coordonată cu oligarhii. Și va îndeplini doar sarcinile care vor fi spuse de către regimul oligarhic de la guvernare”, a declarat Igor Dodon, potrivit actualități.md.

Dodon susține actualul regim de la guvernare nu ar accepta nici în ruptul capului o persoană care să nu poată fi controlată de oligarhi pentru conducerea Băncii Naționale.

„BNM este prea importantă pentru oligarhi. Este vorba de fluxurile financiar-bancare, de fluxurile comerciale, acoperirea furturilor de miliarde care ar putea să mai aibă loc în următorii ani. De aceea noi suntem ferm convinși că oligarhii și-au pus omul lor în funcția de guvernator al BNM”, a mai comunicat politicianul.

În același timp liderul PSRM a subliniat că socialiștii nu vor vota categoric niciun candidat pentru nicio funcție în actualul parlament, atâta timp cât instituțiile statului se află în captivitatea oligarhilor.

Sergiu Cioclea a fost propus de comisia de selectare pentru funcția de guvernator al Băncii Naționale.
Acesta are 42 de ani și și-a făcut studiile și a muncit în Franța în ultimii aproape 20 de ani. Este economist specializat pe Piețele Emergente, în special din Europa centrală și de est, Rusia, CSI și Turcia. El a fost și coleg de clasă cu actualul guvernator, Dorin Drăguțanu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...