Parlamentul a votat, în prima lectură, moratoriul la controalele agenților economici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Parlamentul a aprobat joi în prima lectură proiectul de lege propus de Guvern privind moratoriul asupra controalelor de stat la agenții economici pentru o perioadă de trei luni, care va permite asigurarea unui cadru favorabil dezvoltării mediului de afaceri, optimizării legislative şi instituţionale a controalelor de stat.

Documentul are scopul de a limita intervențiile abuzive ale organelor de control faţă de persoanele fizice și juridice care desfășoară activitatea de întreprinzător în Republica Moldova.

Prin această lege se stabilește moratoriul asupra controalelor fizice, efectuate la sediile, locurile de desfășurare a activității sau de aflare a bunurilor persoanelor care desfășoară activitate de întreprinzător, deoarece, în opinia autorilor, acest tip de control, în cele mai dese cazuri, duce la sistarea completă sau temporară a activității agenților economici, cauzând pierderi de ordin financiar și impedimente în onorarea obligațiilor față de terți.

După intrarea în vigoare a legii vor fi stopate și controalele inițiate deja.

Proiectul respectiv a fost elaborat la solicitarea premierului Pavel Filip care susține că în ultimul timp au fost comise mai multe abuzuri la efectuarea controalelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...