Astăzi a fost lansat cel de-al treilea apel de selectare a dosarelor pentru Programul de granturi facilitarea accesului la pieţele de desfacere pentru grupurile de producători horticoli.

Data limită de depunere a dosarelor este 30 mai. Pe lângă grantul pe care îl primesc, producătorii mai trebuie să investească. Grantul acoperă jumătate din investiţie, însă nu poate depăşi 350 de mii de dolari.

Beneficiarii eligibili pentru granturile investiţionale sunt grupurile de producători care nu sunt din Chişinău şi Bălţi. Eligibile pentru finanţare sunt utilajele şi echipamente precum maşinile de spălat fructe şi legume, linii de sortare, linii de uscare a fructelor şi legumelor, frigidere, etc.

Proiectul are şi o echipă de susţinere care oferă consultanţă şi sprijin asociaţiilor de producători agricoli care doresc să-şi depună dosarele.

Bugetul Programului de granturi pentru facilitarea accesului la pieţele de desfacere este de 8 milioane de dolari, dintre care 1 milion a fost alocat pentru sprijinul tehnic, iar 7 milioane sunt oferite sub formă de granturi. Programul va fi realizat până în 2016.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.