Comercializarea ghioceilor pe marginea drumului, soldată cu demiterea unui oficial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Șeful Inspecției Ecologice Orhei, Ștefan Mihalaș, a fost suspendat din funcție, după ce ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a efectuat o vizită inopinată pe traseul Chișinău-Orhei, acolo unde comercianții ambulanți vând ilegal ghiocei.

Ministrul a descoperit un număr impresionant de „negustori” ambulanți care, nu s-au simțit deloc intimidați de apariția oficialului și și-au continuat nestingherit „activitatea”, încercând să îi vândă un buchet de flori, incluse în Cartea Roșie a Moldovei, pentru 50 de lei.

„După insistențele noastre, peste circa 10 minute, când delicvenții dispăruseră în desișurile pădurii, la fața locului și-au făcut apariția inspectorii de mediu din raion și trei echipaje ale poliției, care ne convingeau că atunci când ei patrulează zona nu este nici zare de ghiocel. Asta deși vânzătoarele ne-au declarat că vând constant flori și poliţiştilor, iar mai ieri a luat chiar și comisarul (probabil, din alt raion). Am dispus pe loc conducerii Inspectoratului Ecologic de Stat inițierea unei anchete de serviciu în privința șefului Inspecției Ecologice Orhei, dl. Ștefan Mihalaș, cu suspendarea din funcție (pe care o ocupă de aproape 25 de ani)”, anunță Munteanu.

Pe acest caz, Ministerul Mediului va sesiza Inspectoratul General de Poliție, pentru a reliefa importanța combaterii acestor tipuri de contravenții, precum și pentru a impulsiona crearea de grupuri mixte dintre inspectorii de patrulare și inspectorii ecologici.

De asemenea, Munteanu anunță că va solicita Ministerului Educației al Republicii Moldova să investigheze absențele nemotivate ale copiilor minori de la școală, expuși riscului pe marginea traseului, contrar propriei voințe, întrucât printre cei care comercializau flori pe traseul Chișinău-Orhei se afla și un copil minor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...