Potrivit procurorilor, în intervalul lunilor martie - aprilie 2014, inspectorul fiscal a estorcat şi primit 10 mii lei de la administratorul unei firme pentru a anula ordinele prin care au fost instituite posturi fiscale la întreprinderea administrată de către acesta, precum şi la alte două firme, cu care ultimul avea relaţii economice.

Ulterior, inspectorul fiscal a mai estorcat şi primit de la aceeaşi persoană 500 de dolari pentru a nu-i crea impedimente la realizarea mărfii - sare tehnică şi alimentară care urma a fi importată. 

Ambele cazuri de transmitere a banilor au fost efectuate sub controlul procurorilor anticorupţie şi ai ofiţerilor CNA în cadrul măsurilor speciale de investigaţii.

Anterior Judecătoria Botanica a emis o sentinţă în acest caz, pedeapsa fiind non-privativă de libertate, iar procurorii au contestat-o.

Astfel, recent, prin decizia Colegiului penal al Curţii de Apel Chişinău, a fost admis apelul declarat de procuror şi pronunţată o nouă hotărâre, prin care inspectorul fiscal a fost recunoscut culpabil de corupere pasivă şi condamnat la 5 ani închisoare, privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 7 ani şi amendat cu 100 mii lei.

Decizia este cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.