Angela Merkel vrea o zonă de interdicție aeriană în Siria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat luni în favoarea creării unei zone de interdicție aeriană în Siria, relatează Reuters.

„În actuala situație, ar fi util dacă ar exista o zonă în care niciuna dintre părțile beligerante nu desfășoară atacuri din aer — așadar un tip de zonă de interdicție aeriană”, a declarat Merkel, într-un interviu ce va fi publicat marți de ziarul german Stuttgarter Zeitung, potrivit Agerpres.

Șefa executivului de la Berlin a criticat recent Rusia pentru bombardamentele din Siria ce au forțat zeci de mii de civili să se refugieze, sugerând că ele încalcă o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU pe care Moscova a semnat-o în decembrie 2015.

În cadrul unei vizite efectuate săptămâna trecută la Ankara, Angela Merkel s-a declarat ‘șocată’ de suferințele prin care trece orașul sirian Alep, pentru care a acuzat atacurile cu bombă venite în primul rând din partea rusă ca sprijin pentru guvernul sirian.

„Trebuie să ne uităm încă o dată la Rezoluția 2254 din 18 decembrie, rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU care a fost susținută de către Rusia. Rezoluția cere ca toate părțile să înceteze fără întârziere atacurile împotriva civililor și a obiectivelor civile, și îndeosebi recurgerea la arme fără discriminare, precum atacurile cu bombe din aer. Este specificat foarte clar în rezoluție”, a declarat ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...