Medvedev, preocupat de Republica Moldova: Țara se află în pragul unei crize naționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Premierul rus Dmitri Medvedev și-a exprimat preocuparea, în cadrul Conferinței de Securitate de la Munchen, față de situația din Republica Moldova.

Liderul Executivului rus și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu „situația instabilă” din Sud-Estul Europei.

„Situația din Ucraina, Balcanii în continuare fierbinți, situația din Republica Moldova, aflată în pragul unei crize naționale” sunt probleme care afectează securitatea în această regiune a Europei, consideră Dmitri Medvedev.

În opinia premierul rus, situația pe plan global a alunecat într-un nou „război rece”.

„Putem spune lucrurile mai clar: am alunecat într-un nou război rece. Ceea ce a rămas este o politică inamicală și închisă, în opinia noastră, a NATO față de Rusia”, a subliniat premierul rus.

„Politicienii europeni au crezut că prin crearea unei așa-zice centuri de prieteni la frontierele UE se creează o garanție de securitate. Care este rezultatul? Nu există o centură de prieteni, ci o centură de excludere”, a mai spus Medvedev.

Potrivit premierului rus, „a crea încredere este dificil, dar trebuie început”. „Pozițiile noastre diferă, însă nu diferă în așa măsură ca în urmă cu 40 de ani, când în Europa exista un Zid”, a conchis premierul Federației Ruse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...