(DOC) Guvernul Filip a respins un proiect care ar fi amenințat imperiul mediatic al lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul a respins în ședința de miercuri un proiect de lege privind modificarea Codului Audiovizualului, care ar fi amenințat imperiul mediatic controlat de către oligarhul Vladimir Plahotniuc.

Proiectul prevedea modificarea articolului 66, unde este stipulat în prezent că o persoană fizică sau juridică poate deține cel mult cinci licențe de emisie în aceeași unitate administrativ-teritorială.

Autorii proiectului propuneau ca o persoană să poată deține maximum două licențe, fără posibilitatea de a deține exclusivitatea. Potrivit autorilor, proiectul era inspirat și din legislația țărilor vecine, România și Ucraina. În România o persoană poate deține maximum două licențe, în timp ce în Ucraina este limitată la doar una singură.

Inițiativa a fost însă respinsă la intervenția ministrului democrat al Justiției, Vladimir Cebotari. Potrivit acestuia, ministerul ar pregăti un alt proiect, care „este mai reușit”.

Dacă ar fi trecut, proiectul ar fi putut atenta la integritatea trustului mediatic al oligarhului Vladimir Plahotniuc, care oficial înglobează 7 posturi de televiziune și radio. Este vorba despre posturile de televiziune Prime, Canal 2, Canal 3 și Publika TV, dar și posturile de radio Publika FM, Maestro FM și Muz FM.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...