Raportorul Parlamentului European pentru RM: „Așteptăm rezultate, nu doar vorbe”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană așteaptă rezultate concrete din partea guvernării de la Chișinău – reforma justiției, combaterea corupției, reforme economice și soluționarea problemelor din sistemul bancar, a declarat raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, după întrevederea cu președintele Nicolae Timofti.

Acesta spune că orice oficial de la Chişinău care va merge la Bruxelles va trebui să ofere răspunsuri la întrebări privind progresul reformelor.

„Politicienii trebuie să muncească pentru viitorul Moldovei, iar noi așteptăm rezultate concrete. Vom judeca nu după vorbe, dar după rezultate. Orice oficial care va veni la Bruxelles va fi întrebat despre realizări”, a declarat Petras Austrevicius.

Acesta a amintim că Agenda de Asociere e un plan excelent de reformă pentru Moldova, iar UE este gata să fie un partener de încredere, doar în cazul în care vor fi demostrate lucruri concrede din partea țării noastre.

„Agenda de Asociere e un plan excelent de reformă pentru Moldova. Ucraina şi Georgia fac la fel şi uneori în situaţii mult mai complicate. Îndemnul meu pentru Moldova e să nu pierdeţi timpul. Nu aşteptaţi, nu are rost. UE este gata să fie un partener de încredere, dar aşteptăm performanţă, nu doar vorbe”, a mai spus raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...