Luptătoare şi plină de speranţă. Aşa ne-a întâmpinat şi de această dată Ludmila, în căsuţa veche şi sărăcăcioasă din satul Boghenii Vechi. Cazul ei este o adevărată lecţie de viaţă. A rămas invalidă după o operaţie nereuşită la coloana vertebrală, în urmă cu aproape 11 ani.

Cum femeia se deplasează foarte greu, are permanent nevoie de ajutor.

Printr-o dramă cumplită trece şi Aliona Fuciji din raionul Orhei. Doi din cei trei copii ai săi trăiesc exilaţi într-o lume a tăcerii. Petru, în vârstă de 4 ani, şi Victoriţa de doar 2 ani nu aud glasul mamei, nu aud poveştile bunicii şi nici nu-şi pot exprima durerile, sau bucuriile.

Doar un implant cohlear i-ar putea salva pe micuţi. Suma de 40 de mii de euro necesară pentru intervenţie este însă una cosmică pentru o mamă care-şi întreţine familia din cei 1200 de lei din pensia de invaliditate a copiilor. Împreună, însă le putem schimba destinele. Cei care doresc să ajute aceşti copii, pot trimite un sms în valoare de 20 de lei la numărul scurt 5063.

O poveste tristă trăieşte şi familia Cauş din Grătieşti. Vlăduţ, singurul lor copil poartă o povară mult prea grea pentru vârsta fragedă pe care o are.

Diagnosticat cu tetrapareză spastică băiatul are o şansă unică de a fi salvat. În mai puţin de o lună el trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală la o clinică de peste hotarele ţării.

În afara ţării micuţul urmează să fie supus unei operaţii de rizotomie, o intervenţie chirurgicală la coloana vertebrală care-l poate pune pe picioare în scurt timp.

Suma de care are nevoie familia Cauş pentru operaţia copilului lor se ridică la 20 de mii de dolari, bani pe care părinţii ar reuşi să-i strângă doar în ani de zile. Împreună cu dumneavoastră, telespectatorii cu suflet mare, am putea da o şansa la viaţă unui înger care are nevoie de ajutor mai mult decât oricând şi unor părinţi aflaţi în pragul disperării. Trimiteţi un SMS la 5062 pentru o donaţie de doar 20 de lei.

Un alt caz impresionant din cadrul campaniei pascale "Dăruieşte Lumină, Învie Speranţa" este şi cel al fetelor din fanfara din satul Holercani, raionul Dubăsari. Înfiinţat acum 5 ani, colectivul activează în condiţii deplorabile. Fanfara are nevoie însă de o sală de repetiţii renovată, instrumente muzicale noi, transport şi costume.

Sărăcia şi lipsurile au impus autorităţile locale să caute metode de optimizări.

Cu un sms la numărul 5064 în valoare de doar 20 de lei, împreună, le putem oferi tinerelor sprijinul de care au nevoie. Mesajele sunt valabile doar în reţeaua în Moldcell.