Diacov etalează patrimoniul PD: „Filat, Sturza, Nantoi și Julea – bogația partidului”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, face o trecere în revistă a numelor sonore care au trecut prin PD, la 19 ani de la înființarea partidului, inițial sub denumirea Mișcarea pentru o Moldovă Democratică și Prosperă.

„Iată câteva nume de persoane, care au activat în PDM pe parcursul acestor ani: Eugen Stirbu, George Marin, Zinaida Julea, Stela Scola, Ion Ciubuc, Ion Sturza, Alexandru Muravschi, Valeriu Bulgari, Grigore Sarbu, Vladimir Filat, Dumitru Braghiș, Vasile Tarlev, Vladimir Solonari, Alexei Tulbure, Oazu Nantoi, Oleg Serebrian, Nicolae Andronic, Ion Păduraru, George Duca, Boris Focșa și mulți, mulți alții. Ei, împreună cu toți cei care activează astăzi, constituie patrimoniul partidului, bogația și experiența lui. Chiar dacă unii sunt astăzi printre oponenții PDM”, a scris Diacov într-un mesaj pe o rețea de socializare.

Interesant este că, Diacov îl include și pe Ion Sturza în această listă, asta după ce anterior conducerea Partidului Democrat a hotărât să șteargă o secțiune din istoricul plasat pe site-ul oficial al formațiunii, care-l includea pe acesta.

Atunci Sturza declara că PD „dă cu buretele în propria istorie”.

„Am aflat că PD m-a „șters” din istorie… Referința la numele meu (recunosc, cam bombastică) a fost scoasă de pe site… Asta e, PD dă cu buretele în propria istorie”, a spus Sturza.

De menționat că Partidul Democrat din Moldova a fost înființat pe 8 februarie 1997 sub denumirea Mișcarea pentru o Moldovă Democratică și Prosperă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...