(FOTO) Schimbări radicale; Cum arătau cele mai consumate fructe înainte de a fi modificate genetic

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Data viitoare când mănânci o felie de pepene sau un porumb fiert gândeşte-te că acestea nu au arătat şi nu au avut dintotdeauna acel gust.

Oamenii au diverse reacţii cu privire la fructele şi legumele modificate genetic pentru că îmbunătăţirea acestora poate însemna încrucişarea cu alte gene, precum bacteriile, pentru a le oferi trăsăturile dorite, rezistenţă la dăunători şi o anumită textură. Reproducerea selectivă este un process mai lent prin care fermierii selectează şi cresc culturi de acest tip pe perioade lungi de timp, scrie Business Insider.

De la banane la vinete, toate fructele şi legumele din zilele noastre arată diferit faţă de cum erau când nu le cultivau oamenii.

Pepenele roşu sălbatic

Într-o pictură din sec. XVII a lui Giovanni Stanchi este reprodus un pepene care arată diferit faţă de cei din zilele noastre. Într-un tablou pictat între 1645-1672 este reprezentată o secţiune transversală din acest fruct şi pare că are nişte şase adâncituri în formă de cerc.

Într-o pictură din sec. XVII a lui Giovanni Stanchi este reprodus un pepene care arată diferit faţă de cei din zilele noastre. Într-un tablou pictat între 1645-1672 este reprezentată o secţiune transversală din acest fruct şi pare că are nişte şase adâncituri în formă de cerc.

Pepenele modern. Odată cu trecerea timpului, oamenii au modificat fructul pentru a avea un interior cărnos şi roşu. Unii oameni cred că pepenele din pictura lui Stanchi era doar uscat sau necopt, dar seminţele negre din tablou sugerează că a fost de fapt, cost.

Pepenele modern. Odată cu trecerea timpului, oamenii au modificat fructul pentru a avea un interior cărnos şi roşu. Unii oameni cred că pepenele din pictura lui Stanchi era doar uscat sau necopt, dar seminţele negre din tablou sugerează că a fost de fapt, cost.

Banana sălbatică

bana sal

Banana sălbatică. Prima banană a fost cultivată în urmă cu cel puţin 7.000 de ani, posibil chiar acum 10.000 de ani în locul unde este acum Papua Noua Guinee. Ele au fost crescute şi în Asia de Sud, dar bananele modificate genetic provin din două varietăţi sălbatice, Musa acuminate şi Musa balbisiana, care avea seminţele tari şi mari.

Banana din zilele noastre. Delicioasa banană hybrid este uşor de mâncat, are o textură intereseantă şi o coajă uşor de desprins de pe fruct. Comparativ cu strămoşii ei, acum banana are seminţe mult mai mici, gust mai bun şi plină de nutrienţi.

Banana din zilele noastre. Delicioasa banană hybrid este uşor de mâncat, are o textură intereseantă şi o coajă uşor de desprins de pe fruct. Comparativ cu strămoşii ei, acum banana are seminţe mult mai mici, gust mai bun şi plină de nutrienţi.

Vinete sălbatice

Cattura

Vinetele sălbatice. De-a lungul istoriei, vinetele au apărut sub mai multe forme şi culori, albe, bleu, mov şi galbene. Câteva dintre primele vinete au fost cultivate în China. Versiunile primitive aveau spini în locul unde se unea planta cu floarea.

????????

Vinetele moderne. Datorită unor împerecheri favorabile, vinetele au scăpat de spini şi au devenit mai mari, acum fructele mov umplând rafturile magazinelor.

Morcovii sălbatici

Morcovul sălbatic. Primii morcovi cunoscuţi au fost crescuţi în secolul XX în Persia şi Asia Minor. Ei erau mov sau albi, cu o rădăcină despicată, dar de-a lungul timpului şi-au pierdut pigmentul mov şi au devenit galbeni.

Morcovul sălbatic. Primii morcovi cunoscuţi au fost crescuţi în secolul XX în Persia şi Asia Minor. Ei erau mov sau albi, cu o rădăcină despicată, dar de-a lungul timpului şi-au pierdut pigmentul mov şi au devenit galbeni.

Fermierii au modernizat aceste rădăcini subţiri, care aveau o aromă puternică şi flori biennale în aceste rădăcine portocalii, gustoase şi mari, care se cultivă o dată pe an.

Fermierii au modernizat aceste rădăcini subţiri, care aveau o aromă puternică şi flori biennale în aceste rădăcine portocalii, gustoase şi mari, care se cultivă o dată pe an.

Porumbul sălbatic

Cattura

Poate că cel mai evident exemplu de modificare genitică a porumbului a avut loc în America de Nord, când abia dacă era comestibil. Porumbul natural a fost domesticit în anul 7000 înainte de Hristos

 În zilele noastre, porumbul este de o mie de ori mai mari decât a fost acum nouă mii de ani şi este mult mai uşor de curăţat şi de crescut. De asemenea, 6,6% din acesta este făcut din zahăr, comparativ cu doar 1,9% cât avea porumbul natural, spune Kennedy. Jumătate dintre aceste schimbări au avut loc începând cu secolul XV, când europenii au început să cultive porumb.

În zilele noastre, porumbul este de o mie de ori mai mari decât a fost acum nouă mii de ani şi este mult mai uşor de curăţat şi de crescut. De asemenea, 6,6% din acesta este făcut din zahăr, comparativ cu doar 1,9% cât avea porumbul natural. Jumătate dintre aceste schimbări au avut loc începând cu secolul XV, când europenii au început să cultive porumb.

Piersici sălbatice

 Înainte, piersicile erau mici, de dimensiune unei cireşe. Au fost domesticite pentru prima dată în anul 4000 înainte de Hristos şi aveau un gust uşor sărat

Înainte, piersicile erau mici, de dimensiune unei cireşe. Au fost domesticite pentru prima dată în anul 4000 înainte de Hristos şi aveau un gust uşor sărat.

 După mii de ani, fermieri au selectat anumite gene şi le-au împerecheat, piersicile sunt acum de 64 de ori mai mari, cu 27% mai siropoase şi cu 4% mai dulci.

După mii de ani, fermieri au selectat anumite gene şi le-au împerecheat, piersicile sunt acum de 64 de ori mai mari, cu 27% mai siropoase şi cu 4% mai dulci.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...