Trei indivizi, suspectaţi de delapidare a bunurilor în proporţii deosebit de mari

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei bărbați, din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, au fost reținuți de poliție, fiind suspectați de delapidarea averii străine.

În complicitate cu șefii cantinelor, angajați ai Întreprinderii de Stat de alimentație publică, cei trei au pus în aplicare o schemă frauduloasă de însușire a produselor alimentare.

Astfel, distribuția produselor alimentare era efectuată zilnic, conform orarului stabilit, punctul de încărcare fiind depozitul Întreprinderii. La sfârșitul zilei, marfa însușită în rezultatul neeliberării către cantinele școlărești, era descărcată în unitatea de transport, proprietatea unuia dintre suspecți. O parte dintre alimente le împărțeau între ei, iar altele erau comercializate ilegal.

În așa mod, zilnic erau însușite produse alimentare în sumă de circa 2.000-2.500 de lei, banii încasați erau împărțiți cu șefii cantinelor, angajați ai Întreprinderii menționate.

În rezultatul perchezițiilor efectuate în unitatea de transport și domiciliile suspecților, polițiștii au depistat mai multe produse alimentare ( unt, hrișcă, orez, zahăr, fructe uscate, paste făinoase, biscuiți, borcane de lapte condensat, gemuri, mazăre, paste de tomate, sucuri, sticle cu ulei de floarea soarelui), valoarea cărora se ridică la peste 50.000 de lei.

În prezent, se întreprind acțiuni procesuale și măsuri speciale de investigații.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...