Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

26 Aprilie, 2024

Reprezentanți ai ANRCETI participă la ședințele de lansare a activității a două grupuri de lucru, create în cadrul proiectului EaPeReg

Un grup de specialiști ai Agenției Naționale pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) participă, în perioada 2-3 februarie 2016, la ședințele de lansare a activității grupului de lucru privind spectrul de frecvențe radio (Spectrum Expert Working Group - SEWG) și grupului de lucru privind analiza comparativă (Benchmarking Working Group - BEWG), care se desfășoară la Tbilisi, Georgia. Aceste entități au fost formate la ședința plenară a Grupului autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din statele Parteneriatului Estic (EaPeReg), care a avut loc în noiembrie 2015 la Chișinău.

La ședințele de lansare a activității celor două grupuri de lucru participă specialiști din cadrul autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din statele Parteneriatului Estic (PaE) și experți în domeniu din țările membre ale Uniunii Europene (UE).

Grupul de lucru privind spectrul de frecvențe radio urmează să finalizeze proiectul termenilor de referință privind activitatea sa, să examineze situația curentă privind gestionarea spectrului de frecvențe radio în statele PaE și cele mai bune practici de utilizare a frecvențelor radio în benzile 470 - 694 MHz, 700 MHZ și 800 MHZ în țările UE.

Agenda grupului de lucru privind analiza comparativă (BEWG) prevede aprobarea Planul său de activitate pentru anul 2016, examinarea indicatorilor statistici și a principalelor activități de reglementare în statele PaE în contextul necesității aducerii acestei activități în concordanță cu rigorile UE. Membrii grupului de lucru vor discuta, de asemenea, chestionarul de colectare a indicatorilor statistici și alte aspecte ale analizei comparative.

Grupul EaPeReg a fost constituit în septembrie 2012 la reuniunea de la Chișinău a autorităților de reglementare în domeniul comunicațiilor electronice din statele PaE (Armenia, Azerbaidjan, Georgia, R. Moldova, Ukraina și Belarus). Această entitate are misiunea de a asigura schimburi de informații și experiență între reglementatorii din statele PaE și UE, armonizarea cadrului juridic național din țările PaE cu standardele UE și aplicarea celor mai bune practici europene de reglementare. Grupul EaPeReg beneficiază, cu începere din anul 2013, de un proiect de asistență tehnică oferit de Comisia Europeană.

2 februarie 2016 

Ultima actualizare: 2/02/2016