(FOTO) Protestele ajung și în sate: Un deputat liberal, acuzat că a falimentat o companie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Protestele care au cuprins Republica Moldova în ultimul an de zile se mută și în sate. Duminică, locuitorii câtorva sate din raionul Telenești au organizat o acțiune de protest anticorupție.

Mai mulţi localnici îl acuză pe deputatul liberal Valerian Bejan că ar fi falimentat o fabrică de vinuri din localitate şi ar fi preluat ilegal pachetul de acţiuni pe când era director general al Întreprinderii. Astfel că oamenii au rămas şi fără lucru, şi fără bani. La rândul său, parlamentarul respinge acuzaţiile şi susţine că vinăria a intrat în insolvabilitate din cauza embargoului impus de Federaţia Rusă, iar acţiunile au fost înstrăinate chiar de către asociaţi.

12669435_1692987174257303_4501047632606036760_n

Societatea pe Acţiuni „Noroc”, care era specializată în producerea strugurilor, prelucrarea şi comercializarea produselor vinicole nu mai funcţionează de cinci ani. Indignaţi că au rămas fără lucru, foşti angajaţi, mulţi dintre ei şi acţionari, s-au adunat în faţa întreprinderii, acuzându-l pe ex-directorul general al vinăriei, deputatul liberal Valerian Bejan, că ar fi vândut fabrica şi ar fi însuşit banii.

De la fabrica de vinuri, oamenii au mers până la casa unde locuieşte deputatul Valerian Bejan. Liberalul însă, nu a ieşit în faţa protestatarilor pentru a oferi o explicaţie. Aceștia au scandat lozinci precum „Jos Mafia!”, „Iuda!” și „Bejan, nu uita: pușcăria-i casa ta!”

12642790_1692988654257155_5802616264057142203_n

Valeriu Bunduchi, unul din membrii grupului de inițiativă a manifestației de la Mîndrești, susține că „lumea s-a săturat.

„Eu și familia mea protestăm de un an la Chișinău. Nu toți își permit să meargă la Chișinău, dar vor să protesteze. E timpul să facem curat și la noi acasă, în sat. Sperăm ca lumea să audă că locuitorii satului Mândrești au demnitate și nu iartă trădătorii. Să se pornească și alții, din alte sate, să protesteze la ei acasă. Să-i arătăm cu degetul pe cei care ne fac de rușine. Cât se poate să așteptăm să ne salveze cineva?”, a declarat acesta.

La rândul său, Bejan respinge acuzaţiile. Deputatul susţine că fabrica a intrat în incapacitate de plată din cauza embargoului impus de Federaţia Rusă. Cât priveşte împrumutul de la bancă, liberalul nu a negat că a luat credite.

Oamenii cred însă că vinovatul principal este Valerian Bejan şi spun că dacă nu li se va face dreptate, vor continua protestele până când vor fi auziţi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...