Dorin Chirtoacă, la vila de protocol a Guvernului României

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a fost văzut astăzi de jurnaliștii români la vila de protocol a Guvernului României, acolo unde premierul Dacian Cioloș se întâlnea cu reprezentanții partidelor Parlamentare să discute despre alegerile locale din România.

Un anunț în acest sens a făcut jurnalistul Vitalie Cojocari pe o rețea de socializare.

„Chirtoacă a venit cu puțin timp după sosirea lui Traian Băsescu. În timp ce Băsescu și alți politicieni au venit cu mașinile, Chirtoacă a intrat în vilă pe jos. Fostul președinte al României habar nu avea că Dorin Chirtoacă se află în București. Cel puțin asta le-a spus jurnaliștilor. Primarul Chișinăului a vorbit ceva cu paznicul și a fost lăsat să intre”, anunță Cojocari.

„Dorin Chirtoaca este de mai bine de o oră în vila de protocol a premierului României și nu se știe dacă a reușit să fie primit. Cert este că întâlnirea aceasta nu a fost anunțată oficial”, mai anunță jurnalistul.

Presa română scrie că edilul Chișinăului le-a spus jurnaliștilor că a venit să discute cu prim-ministrul Cioloș. „Dacă reușesc, vom discuta”, a spus Chirtoacă, adăugând că subiectul ar urma să fie Republica Moldova.

De menționat că la ședința Primărie de astăzi viceprimarul Nistor Grozavu a declarat că edilul capitalei se află într-o deplasare de servicu.

Premierul Dacian Cioloş i-a trimis sâmbătă omologului său Pavel Filip o scrisoare care detaliază reformele pe care Chişinăul trebuie să le adopte „în termenul cel mai scurt” pentru deblocarea celor 60 de milioane de euro din acordul de împrumut semnat de cele două ţări.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...