Jurnalist român: Moldova se transformă într-o Transnistrie legitimă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Felul în care acționează instituțiile de forță de la Chișinău denotă faptul că democrația și drepturile omului în Republica Moldova sunt într-un pericol tot mai mare, este de părere jurnalistul român Teodor Tiță.

Tiță comentează astfel și acțiunile pe care autoritățile le-au întreprins în cazul Mătăsaru.

„Citesc despre cum procuratura moldoveană l-a reținut complet aiuristic pe Anatol Matasaru, un fel de artist-anarhist care, probabil, la București ar fi fost sărbătorit sau, cel mult, ignorat.
Felul în care s-a făcut reținerea (din relatările martorilor) și motivele (stupide raportate la amploarea operațiunii) dau un semnal nefericit cu privire la intențiile puterii de la Chișinau, căreia statul roman tocmai se pregătește să îi umple buzunarele”, a menționat jurnalistul pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, aceste acțiuni denotă faptul că democrația și drepturile omului în Republica Moldova sunt într-un pericol tot mai mare.

„Reținerea lui Mătăsaru nu are niciun fel de relevanță politică. Nu schimbă alianțe, coaliții sau guverne. E doar un capriciu idiot care te duce inevitabil spre o concluzie: Cu fiecare zi ce trece, Moldova se transformă într-o Transnistrie legitimă”, a subliniat Teodor Tiță.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...