Eurodeputat român: Voi urmări foarte atent măsurile pe care le va lua Guvernul Filip

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Uniunea Europeană trebuie să trimită cât mai repede un grup de experți europeni care să sprijine autoritățile de la Chișinău pentru implementarea reformelor prevăzute în Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, spune eurodeputatul român Siegfried Mureșan.

Eurodeputatul face referire la datele studiului Euromonitor, care arată că 79% din acțiunile planificate în Planul național pentru implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru perioada 2014 – 2016 nu au fost realizate de autoritățile din Republica Moldov

„Vedem astfel foarte clar unde a dus instabilitatea politică de la Chișinău din ultimele trei luni, iar fiecare zi de întârziere în implementarea reformelor este în defavoarea cetățenilor moldoveni. De aceea, Uniunea Europeană trebuie să trimită cât mai repede un grup de experți europeni care să sprijine autoritățile de la Chișinău pentru implementarea reformelor prevăzute în Acordul de asociere cu Uniunea Europeană. Am cerut acest lucru și în plenul Parlamentului European de săptămâna trecută. O cer și astăzi pentru că datele pe care Euromonitor le-a publicat arată o situație cu adevărat îngrijorătoare, a trecut mai bine de jumătate din perioada de timp alocată realizării planului de acțiune, dar au fost implementate doar 1/5 din aceste acțiuni, iar la alte 1/5 din acțiuni încă nici măcar nu s-a început să se lucreze”, a spus Mureșan.

„Voi urmări foarte atent măsurile concrete pe care le va lua Guvernul de la Chișinău, dar și dacă noua coaliţie majoritară din Parlamentul Republicii Moldova va permite legiferarea în termenii stabiliţi a proiectelor de legi care fac subiectul Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere UE – Republica Moldova”, a mei transmis eurodeputatul român Siegfried Mureșan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...