Abonamentele la troleibuz, scumpite peste noapte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regia Transport Electric Chişinău (RTEC) a scumpit abonamentele pentru călătoria cu troleibuzul începând cu luna februarie. Decizia nu a fost consultată cu Primăria Chișinău.

Astfel, începând cu luna februarie, abonamentul lunar pentru persoane fizice va costa 200 lei (preţ vechi 180 lei), abonamentul semilunar pentru persoane fizice – 110 lei (preţ vechi 100 lei), iar abonamentul lunar pentru agenţii economici – 320 lei (preţ vechi 300 lei).

Costul abonamentelor lunare pentru călătoria în troleibuz pentru celelalte categorii de călători (pensionari, elevi, studenţi), stabilite prin decizia Consiliului municipal Chişinău din 2009, rămâne neschimbat

„Decizia de a modifica preţurile pentru abonamentele de călătorie cu troleibuzul a fost luată strict de către administraţia RTEC, la propunerea consiliului economic al întreprinderii, fără a consulta şi informa Primarul General sau Consiliul municipal Chişinău”, se arată într-un comunicat al Primăriei Chișinău.

Administraţia RTEC argumentează hotărârea de modificare a preţului abonamentului de călătorie în troleibuz prin majorarea tarifelor pentru energia electrică şi reeşind din prevederile unei decizii din 2009, prin care întreprinderii i-a fost atribuit dreptul de a introduce abonamente de călătorie şi a stabili preţul acestora.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...