Diacov: Gurin a admis furtul miliardului. Trebuie să stea alături de Filat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, susține că procurorul general Corneliu Gurin a admis furtul miliardului, iar pentru asta trebuie demis și anchetat.

În opinia lui Diacov astăzi, în Republica Moldova, cea mai importantă funcție este cea de procuror general, iar cine o controlează, deține și pârghiile de control ale statului.

„În viziunea mea de procuror, cea mai ușoară și scurtă cale este numirea în mod de urgență, azi, a unui Procuror General din rândul societății civile moldovenești. Ce prezintă azi funcția de PREȘEDINTE de țară, dacă procuratura îl amenință cu dosar penal? Ce prezintă funcția de Prim-Ministru, dacă Filat a fost înșfăcat de procurori în prezența ministrului său de interne și a subalternului său în rang de Prim-ministru și băgat la dubă în baza unor acuzații necontrolate? Vă declar, ca procuror, că persoana, care este în cunoștință de cauză, azi în Republica Moldova funcția cea mai importantă în stat, funcția nr.1 în stat este funcția de PROCUROR General”, a menționat Diacov pe o rețea de socializare.

Fratele președintelui de onoare al PD, Dumitru Diacov, susține că procurorul general Corneliu Gurin a admis cu bună știință furtul din sistemul bancar.

„Și d. Gurin și d. Chetraru au recunoscut în Parlament că ei cunosc mai multe date despre furtul secolului din sistemul bancar al Republicii Moldova, decât s-a indicat în raportul Kroll. Făcând abuz de funcția pe care o deține, d. Gurin a admis acest megafurt. Pentru aceasta el trebuie demis din funcție și pus sub anchetă, alături de Vlad Filat. Atunci și acolo el va da nume și probe reale despre furtul miliardului și nu numai”, a subliniat Diacov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...