Directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură și-a dat demisia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Petru Maleru, directorul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) și-a dat demisia din funcție la începutul acestei săptămâni.

Deocamdată nu au fost anunțate motivele demisiei și nici nu a apărut vreo informația oficială pe paginile Ministerului Agriculturii sau AIPA, potrivit mold-street.com.

Demisia a coincis cu scandalul legat de blocajul apărut în valorificarea creditului polonez de 100 milion de euro acordat Republicii Moldova, pe care o parte din responsabilitate o poartă Maleru.

Potrivit datelor Unității de implementare a creditului de asistență acordat de guvernul polonez, 28 de agenți economici au depus, până acum, dosare pentru procurarea tehnicii agricole, în valoare de aproape 35 de milioane de euro.

În cele 16 luni de implementare, însă, doar două dintre dosare au trecut prin toate etapele și au fost transmise spre aprobare Ministerului Finanțelor, care însă a refuzat să le semneze, din cauza instabilității politice.

Un alt blocaj se atestă la subvențiile în agricultură, statul rămânânddator cu sute de milioane de lei agricultorilor.

etru Maleru a fost acuzat de către fostul ministru al Agriculturii, Vasile Bumacov că ar fi responsabil de implicarea AIPA în scheme de corupție.

Președintele Asociației UniAgroProtect, Alexandru Slusari și Aliona Mandati, o producătoare din Florești, declarau anterior că fermierii sunt impuși să ofere funcționarilor de la AIPA circa 20% din mărimea subvenției, pentru ca aceștia să le accepte dosarul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...