Atac la adresa lui Ponta pe subiectul Moldova: „Ipocrizia sa trece de limita bunului simţ”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Şeful cancelariei prezidenţiale de la București, Dan Mihalache, a lansat, duminică, pe Facebook, un atac dur la adresa fostului premier Victor Ponta, afirmând că, în privinţa comentariilor acestuia despre situaţia din Republica Moldova, are o atitudine ipocrită „care trece de limita bunului simţ”.

Comentariul lui Dan Mihalache vine în urma unor postări, tot pe Facebook, ale fostului premier cu privire la situaţia complicată din Republica Moldova, în care Ponta l-a criticat inclusiv pe preşedintele Klaus Iohannis.

Mihalache spune că, în loc să scrie pe reţelele de socializare „prostii” despre Klaus Iohannis şi despre preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, Ponta ar fi trebuit să se implice în soluţionarea problemelor.

„Să vorbească cu partenerii lui politici din Republica Moldova, să îi sfătuiască să nu destrame coaliţia de guvernare. Să-i întrebe de ce era nevoie ca Guvernul Streleţ să fie înlocuit… Să-i îndemne la prudenţă şi să-i descurajeze pe prietenii săi, cu care are atatea poze, în dorinţele de a acapara toată puterea politică în statul vecin. Victor Viorel Ponta ştie foarte bine realităţile politice din Republica Moldova şi tocmai de aceea atitudinea sa este de o ipocrizie care trece de limita bunului simţ”, scrie Dan Mihalache.

În ultimele zile, de când criza politică din Republica Moldova s-a accentuat, fostul premier Victor Ponta a făcut, pe Facebook, o serie de comentarii, într-unul dintre ele comparând şi situaţia de la Chişinău – unde Vladimir Plahotniuc, candidatul propus de majoritatea parlamentară, a fost respins de preşedintele Timofti – cu situaţia din România, din 2009, când Klaus Iohannis fusese propus premier, dar Traian Băsescu l-a refuzat, în ciuda majorităţii PSD-PNL care îl sprijinea.

Fără să-l numească, Ponta sugerează că soluţia desemnării oligarhului Vlad Plahotniuc ca premier ar fi fost cea mai bună ieşire din actuala criză politică de la Chişinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...