Salvatorii îndeamnă șoferii să nu pornească la drum în următoarele ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă șoferilor să nu pornească la drum în următoarele ore.

În ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor operative, drumurile din țară sunt practicabile, iar salvatorii și pompierii nu au fost alertați pentru intervenții. Totodată, populația este rugată să nu pornească la drum în următoarele ore. Totuși, dacă există necesitate urgentă, e indicat să fie pregătiți cu rezerve de hrană și băuturi calde, bateria telefonului plină și mașinile echipate corespunzător pentru sezonul de iarnă.

Dacă vă pomeniți în pericol, cereți ajutor, alertând serviciile de urgență și nu stați timp îndelungat în automobilul pornit, pentru a evita intoxicațiile cu monoxid de carbon.

În cadrul Serviciului Situații Excepționale este format un grup de lucru care monitorizează situația din toată țară, colectînd informațiile operative și așteptînd în caz de necesitate cererile de ajutor, la numărul de telefon 901.

Mai mult, populația este rugată să respecte normele antiincendiare și alte norme de securitate, pentru a nu-și pune viața în pericol. Atenție maximă este recomandată pescarilor, dar și celor care vor să meargă pe gheața bazinelor acvatice. Pericolul este iminent pentru viața și sănătatea persoanelor. În cazul în care sunteți în situații excepționale, apelați de urgență Serviciul 901.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...