Primele declarații ale lui Pavel Filip: „Mulțumesc deputaților care și-au pus semnătura în favoarea mea”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pavel Filip mulțumește pentru faptul că președintele Nicolae Timofti l-a desemnat la funcția de premier, acesta urmând ca, începând de săptămâna viitoare, să inițieze discuțiile cu fracțiunile parlamentare pentru a primi susținerea necesară.

„Sunt conștient de perioada deloc ușoară în care se află Republica Moldova. Vreau să mulțumesc membrilor Parlamentului care și-au pus semnătura în favoarea desemnării. Mulțumesc mult domnului Președinte”, a declarat Filip, după ce a fost desemnat la funcția de prim-ministru de către președinte.

Acesta a adăugat că, de săptămâna viitoare, va începe discuţiile cu fracţiunile şi grupurile parlamentare pentru a elabora un program de guvernare şi lista cu viitorii membri de Guvern.

„Vor fi purtate negocieri cu fracțiunile parlamemtate pentru a lua în calcul doleanțele lor. Nu vreau să vin cu o dată concretă când voi prezenta Parlamentului miniştrii şi progarmul, dar mă voi strădui să fie o perioadă cât mai scurtă”, a spus Filip.

Pavel Filip are 49 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii. În prezent îndeplinește funcția de ministru în exercițiu al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al Republicii Moldova. În perioada 2001-2008, Filip a condus Societatea pe Acţiuni „Bucuria”. Ulterior, timp de trei ani s-a aflat la cârma Societăţii pe Acţiuni „TUTUN-CTC”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...