Pavel Filip, desemnat pentru funcţia de premier

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pavel Filip a fost desemnat la funcția de premier de către președintele Nicolae Timofti, în condițiile în care Partidul Democrat a prezentat președintelui, în dimineața zilei de vineri, o declarație semnată de 55 de deputați, care susțin candidatura acestuia la funcția de premier.

„Am semnat decretul de desemnare a candidatului Pavel Filip la funcția de prim-ministru”, a declarat Nicolae Timofti, adăugând că aseară doar 44 de deputați au reconfirmat semnăturile de susținere a candidatului PD la funcția de prim-ministru.

Decizia președintelui a fost salutată de către liderul PD, Marian Lupu, care a declarat că oligarhul Vladimir Plahotniuc, care a fost respins de președintele Timofti la funcția de premier, a propus să fie examinată posibilitatea înaintării unui candidat la funcția de prim-ministru, ulterior s-a ajuns la candidatura lui Filip.

Și liderul PL, Mihai Ghimpu, a salutat decizia președintelui, declarând că „a rămas să discutăm despre structura și componența guvernului, într-o săptămână sper să reușim”.

„Suntem bucuroși că am reușit să evităm alegerile anticipate. Sper că vom vota acest guvern și vom avea competiții politice doar în campaniile electorale”, a declarat Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...