Primele declarații ale lui Ion Păduraru: Sunt onorat. De mâine începem discuțiile cu fracțiunile

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ion Păduraru se simte onorat de faptul că președintele Nicolae Timofti l-a desemnat la funcția de premier, acesta urmând în cel mai scurt timp să înceapă discuțiile cu fracțiunile parlamentară pentru a primi susținerea necesară.

El mizează pe susținerea partidelor „proeuropene” pentru votul din Parlament, urmând să pună accent anume pe discuțiile cu aceste fracțiuni pentru a cere susținere.

„Voi pune accent pe un Guvern preponderent politic, deoarece așa vor crește șansele să primim voturile necesare. Este mare nevoie să avem cât mai rapid un Guvern învestit, pentru a relua discuțiile cu partenerii noștri externi. Ne aflăm într-o situație foarte dificilă și este nevoie de o coordonare a tuturor eforturilor pentru a depăși această situație”, a declarat Ion Păduraru după desemnare.

El a mai spus că programul de guvernare al cabinetului său de miniștri se va baza pe implementarea Acordului de Asociere.

Președintele Nicolae Timofti și-a motivat decizia de a-l desemna pe Ion Păduraru prin faptul că în Parlament nu s-a format o majoritate care să susțină un candidat integru.

„Sunt sigur că domnul Păduraru este un candidat foarte bun. Îl cunosc foarte bine. El se va bucura și de încrederea partenerilor noștri europeni”, a precizat Timofti.

Ion Păduraru are 55 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii. El ocupă funcția de consilier al președintelui Nicolae Timofti din aprilie 2012, la scurt timp după alegerea în funcție a acestuia. Anterior a fost ministru al Justiției în guvernele Ciubuc II și Sturza.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...