UNICEF: Aproape 24 de milioane de copii care trăiesc în zone de conflict nu merg la școală

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproape 24 de milioane de copii care trăiesc în zone de conflict – respectiv un copil din patru – nu merg la școală, inclusiv jumătate dintre copiii din Sudanul de Sud, a indicat UNICEF, relatează miercuri agenția DPA.

Potrivit agenției ONU, aproape un sfert din cei 109 milioane de copii cu vârste între 6 și 15 ani care trăiesc în 22 de țări răvășite de conflicte nu sunt cuprinși într-un sistem de educație, ceea ce îi va priva de oportunități economice în viitor.

Situația cea mai îngrijorătoare este în Sudanul de Sud, unde 51% dintre copii nu merg la școală. În Niger, ei sunt în proporție de 47%, în Sudan — 41% și în Afganistan — 40%.

„Copiii care trăiesc în țări afectate de conflicte și-au pierdut casa, membrii de familie, prietenii, siguranța și rutina”, a declarat marți Jo Bourne, responsabil pe probleme de educație în cadrul UNICEF.

„Neavând acum posibilitatea de a învăța nici măcar să scrie și să citească, ei riscă să-și piardă viitorul și să rateze ocazia de a ajuta economia și societatea lor când vor ajunge adulți”, a estimat dna Bourne.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...