Explozia din Chișinău: Trei pacienți cu arsuri grave au ajuns la București

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Trei pacienți cu arsuri grave în urma exploziei de sâmbătă de la Piața Centrală au ajuns la București, cu o aeronavă militară.

Din aeronavă, cele trei persoane au fost transferate de o echipă medicală SMURD la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București, anunță un comunicat al Ministerului Sănătății.

Pacienții au arsuri de peste 30 la sută din suprafața corpului și leziuni ale căilor respiratorii, fiind ventilate mecanic.

O aeronavă C-27J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, a efectuat, astăzi, 10 ianuarie, un zbor umanitar de urgență pe ruta Otopeni — Chișinău — Otopeni, pentru transferul în România a trei pacienți care au suferit arsuri grave, în urma unui incendiu care a avut loc sâmbătă, 9 ianuarie, în capitala Republicii Moldova.

O explozie a avut loc sâmbătă într-o clădire de pe bulevardul Ștefan cel Mare, din apropierea Pieţei Centrale. Deflagraţia s-a produs după ce o butelie de gaz a explodat în cafeneaua „La Soacra”, aflată pe teritoriul Pieţei Centrale.

Serviciul 901 a fost alertat aproximativ la ora 13:24. La faţa locului au fost îndreptate patru autospeciale ale pompierilor, care au stabilit că incendiul e declanşat la etajul doi al unui local. Pompierii au evacuat din interior patru persoane, iniţial ambulanţele 903 evacuând încă 13 oameni. Cele 17 persoane care au suferit arsuri au fost internate. Incendiul, care a cuprins în total 55 metri pătrați din bucătăria și ospătăria localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul încăperii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...