Ghimpu: Formăm majoritatea cu ex-comuniștii. Poate fi votat inclusiv Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal va participa la formarea unei majorități parlamentare și fără prezența PLDM și va vota candidatul propus la funcția de premier de către PD, inclusiv pe Vladimir Plahotniuc.

Declarații în acest sens au fost făcute duminică, în urma Consiliului Republican al partidului, de către președintele formațiunii, Mihai Ghimpu.

Potrivit președintelui PL, „liberalii au luat decizia de a participa la formarea unei noi coaliții de guvernare cu toate partidele care susțin parcursul european și implementarea acordului de asociere”.

Întrebat dacă deputații PL vor vota pentru Plahotniuc la funcția de premier, Ghimpu a răspuns: „Noi nu orientăm spre persoane în politica PL, dar spre cauza națională, cursul european, unitatea noastră. Ca să fie clar, noi din 2009 mergem și cu Plahotniuc și cu Filat. Alții deocamdată nu avem. Ne place sau nu ne place, asta e”.

Ghimpu nu vede o problemă în a vota împreună cu cei 14 deputați comuniști care au părăsit partidul.

„Nu noi vom participa la vot pentru programul lor, dar ei pentru programul nostru. Ei vin să susțină cursul european. Ei nu se mai numesc comuniști. Au fost ei comuniști cum am fost și eu”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, Ghimpu l-a avertizat pe președintele Nicolae Timofti, în legătură cu decizia Curții Constituționale, privind obligativitatea de a desemna un candidat agreat de majoritate. El a spus că Timofti trebuie să se supună acestei decizii, chiar dacă va fi propus Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...