PLDM va participa la negocierile privind formarea unui majorități parlamentare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Liberal Democrat a decis să participe la negocierile privind formarea unei majorități parlamentare. Despre aceasta a anunțat vicepreşedintele PLDM, Iurie Ţap, după ședința extinsă a Biroului Politic al partidului.

Țap a anunțat că PLDM este dispus să participe la formarea unei majorități parlamentare, doar în condițiile în care colegii de negocieri vor opta pentru realizarea reformelor.

„Nu toți colegii noștri au putut fi prezenți la ședința Consiliului, astfel, a avut loc o ședință extinsă a Biroului Central Politic, în cadrul căreia s-a discutat situația din Moldova. PLDM s-a pronunțat pentru continuarea discuțiilor privind crearea unei majorități parlamentare, care să fie bazată pe reforme sistemice și durabile, care ar schimba starea de lucru în Republica Moldova”, a declarat Țap.

Liberal-democrații anunță că își mențin poziția vizavi de îndeplinirea condițiilor anunțate anterior.

„Discuțiile vor continua în baza deciziei Consiliului Politic Național din 13 decembrie 2015”, a conchis Iurie Țap.

De menționat că, pe 5 ianuarie liderii PL, PLDM, PD şi PPEM s-au întrunit la prima rundă de negocieri după ce candidatul desemnat de Nicolae Timofti, Ion Sturza nu a reuşit să-şi prezinte programul de guvernare şi cabinetul de miniştri în plenul Legislativului, în lipsă de cvorum.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...