„Am constat în urma întrevederii cu preşedintele Nicolae Timofti că timpul pe care-l avem e cel mult până pe 11-12 ianuarie. Am constat că este necesar ca acest candidat să vină cu o viziune clară de depăşire a problemelor care le avem în faţă. PLDM are poziţia şi viziunea care a reiterat-o anterior, şi anume insistă pe numirea în exclusivitatea a premierului”, a declarat Valeriu Streleţ.

Cu toate acestea, nici PD nu intenţionează să cedeze, Lupu anunţând că acţionează deja din numele Platformei Social Democrate pentru Moldova, constituită la miez de noapte din 20 de membri PD şi cei 14 transfugi din PCRM. „La ziua de azi vorbim nu doar de o componenţa mai mare ca număr, dar şi despre declaraţia pe care am semnat-o cu alţi 14 deputaţi. Sunt mandatat astăzi că reprezint şi vorbesc în numele a 35 de deputaţi, mai mult de o treime. Din toate punctele de vedere, PD este plasat pe poziţia să preia această funcţie, lucru pe care l-am menţionat", a declarat Marian Lupu.

Liderul PL s-a declarat obosit de negocieri şi susţine că asistă la un joc, în urma căruia ţara va ajunge în anticipate. „Unora le place ca oamenii să trăiască în mizerie şi sărăcie, ei nu se grăbesc. Am pierdut o lună de discuţii cu PLDM, apoi a apărut un candidat...a mai rupt acest candidat două săptămâni, acum ne-am întâlnit şi iarăşi e nevoie de şedinţa consiliului. Eu bănuiesc că e joc, o tărăgănare de timp ca să nu avem majoritate, să nu putem desemna un candidat şi să nu-l putem prezenta preşedintelui, ca ulterior să mergem în alegeri anticipate”, a menţionat Ghimpu.

Amintim că liderii PLDM, PD, PL şi PPEM s-au întrunit astăzi la Parlament imediat după consultările cu şeful statului, în condiţiile în care candidatul desemnat de Timofti, Ion Sturza nu a reuşit să-şi prezinte programul de guvernare şi cabinetul de miniştri în plenul legislativului, deoarece deputaţii au absentat de la şedinţa specială de ieri.