Sturza, despre răzgândirea lui Ghimpu: E supărat pe Băsescu. Când l-a sunat a aruncat telefonul în iaz

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Faptul că Mihai Ghimpu s-a răzgândit luni și a decis să nu mai voteze pentru Guvernul Sturza, este din cauza că acesta este supărat pe fostul președinte român Traian Băsescu, pe care-l acuză că l-ar fi abandonat.

Declarații în acest sens au fost făcute chiar de către Sturza, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV. El susține că declarațiile lui Băsescu împotriva oligarhului Plahotniuc au și cauzat răzgândirea președintelui PL.

„Eu cred că anume declarațiile domnului Băsescu l-au făcut să se răzgândească. Este bine cunoscut faptul că Ghimpu, în discuțiile cu oficialii români, are o retorică antiromânească. Le reproșează acestora că la un moment dat l-au abandonat”, a declarat Sturza, menționând că anume susținerea lui Băsescu pentru el a determinat această schimbare.

El a dezvăluit și un episod mai vechi, din perioada în care Băsescu era președinte.

„Odată domnul președinte Băsescu l-a telefonat, pentru a-l consulta pe domnul Ghimpu pe anumite probleme. Ghimpu era însă așa de supărat că a aruncat telefonul în iaz și nu a răspuns. Mai mult, la București se știe că a și înjurat”, a spus Sturza.

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a anunțat luni că partidul pe care îl va conduce nu va mai vota pentru învestirea Guvernului Sturza, după ce anterior afirmase contrariul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...