Bănuiţii, cu vârste cuprinse între 24 şi 45 de ani, domiciliaţi în municipiul Chişinău, sunt şi consumatori de droguri, iar unul dintre ei este profesor la un liceu din capitală.

În perioada februarie – martie, curent, ofiţerii de investigaţii au documentat grupul care vinde amfetamină şi marijuana în proporţii deosebit de mari pe teritoriul municipiului Chişinău. Astfel, s-a stabilit că grupul era condus de cele două femei, iar celelalte persoane erau responsabile de comercializarea drogurilor.

Zilele trecute, în rezultatul acţiunilor operative de investigaţie, oamenii legii, cu suportul brigăzii „Fulger”, au efectuat  mai multe percheziţii în locuinţele şi automobilele suspecţilor, unde au depistat: 400 de grame de marijuana, 10 grame de amfetamină, 10.000 de lei, 500 de euro şi 20 de dolari SUA, bani dobândiţi în urma activităţii, un cântar şi un aparat pentru consumul marijuanei.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru circulaţia ilegală a substanţelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare.

Potrivit legislaţiei, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea fărădelegi riscă pedeapsă cu privaţiune de libertate pe un termen de la 7 până la 15 ani.

Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz.