Aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei; Evitați punctul Leuşeni-Albiţa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, se atestă o creștere ușoară a fluxului de persoane şi mijloace de transport, anunță poliția de frontieră. În special, se estimează creşteri ale traficului în punctele de trecere situate la frontiera cu România, pe direcția ieșire.

Leuşeni-Albiţa este punctul de trecere cel mai solicitat, din cauza numărului mare de călători. Astfel, poliția de frontieră recomandă călătorilor să folosească alte vămi precum Sculeni-Sculeni sau Cahul-Oancea.

Pentru a evita formarea rândurilor de persoane şi transport, precum şi pentru a reduce timpul de aşteptare la controlul de frontieră, încă de la 16 decembrie 2015, polițiștii de frontieră activează după un regim aparte.

Astfel, pentru a face față afluxului de călători, vor fi repartizați, la necesitate, în cele mai „active” puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană inspectorii care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor.

La fel, numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea frontierei de stat a fost mărit, iar în vederea prevenirii şi combaterii infracționalității transfrontaliere, poliția de frontieră și-a intensificat relaţiile de conlucrare şi colaborare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne, cu organele administrației publice locale, inclusiv cu instituțiile de frontieră din țările vecine.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...