Aproximativ 1,8 miliarde de persoane au băut o sticlă de vin chilian în 2015

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Aproximativ „1,8 miliarde de persoane au băut cel puțin o sticlă de vin chilian în anul 2015”, a afirmat directorul general al asociației producătorilor de vin din această țară sud-americană, Claudio Cilveti, transmite EFE.

Chile ocupă locul al patrulea între marii exportatori din lume de vin îmbuteliat și se situează pe primul loc între țările care nu sunt producătoare în mod tradițional de vin, precum Italia, Franța și Spania, a afirmat reprezentantul asociației „Vinos de Chile”.

El a menționat că vânzările de vin chilian peste hotare le-au depășit pe cele din SUA., Australia și Argentina, state cunoscute pentru performanțele lor în domeniu.

Vinul chilian îmbuteliat se exportă în 150 de țări, cei mai mari importatori fiind SUA, Brazilia, China, Marea Britanie și Canada.

„Așa cum Peru este renumit la nivel mondial pentru gastronomia sa, iar Columbia pentru cafeaua ei, și Chile trebuie să se afirme în plan global cu imaginea vinului său”, a susținut Claudio Cilveti.

Această băutură alcoolică fabricată din struguri este considerată extrem de importantă în Chile, dovadă fiind faptul că guvernul a instituit o Zi Națională a Vinului, care se marchează în fiecare an la 4 septembrie.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...