Campioana en-titre, Sheriff Tiraspol, se va duela la Complexul Sportiv  ’’Buiucani’’ cu Academia. Ultima dată cele două echipe s-au întâlnit pe 8 martie, atunci când “galben-negrii” s-au impus lejer cu scorul de 3-0.

Formaţia pregătită de Zoran Zekic se află într-o formă maximă. În pauza competiţională din campionatul intern, viespile au susţinut un meci amical cu formaţia română F.C. Botoşani, pe care au învins-o cu scorul de 2-1.

Derby-ul etapei se va juca la Chişinău, unde Zimbru se va duela cu FC Tiraspol. Elevii lui Veaceslav Rusnac au obţinut o remiză în ultima etapă cu Saxan, iar în cazul unui succes cu “cetăţenii”, echipa de pe Strada Butucului ar putea urca pe locul 5 în clasament. FC Tiraspol se luptă pentru o poziţie care le-ar permite să evolueze în cupele europene, iar meciul cu chişinăuienii poate fi unul decisiv pentru ei.

Într-o altă partidă, una din codaşele clasamentului, Zarea Bălţi, îşi va măsura forţele cu Dacia. Întâlnirea va avea loc pe Stadionul Zimbru, din cauză că terenul din Bălţi este impropriu practicării fotbalului..

Dacia este lidera clasamentului, iar un succes cu bălţenii i-ar apropia de cel de-al doilea titlu din istorie.

În ultimul meci al etapei, lanterna roşie a Diviziei Naţionale, Dinamo-Auto, o va găzdui pe “vulturii” de la Milsami. Formaţia antrenată de Iurie Osipenco ocupă locul 3 în clasament, cu 37 de puncte la activ, la doar două puncte în spatele primelor clasate.