Neymar a câștigat trofeul Samba Gold pentru al doilea an consecutiv

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Neymar este unul dintre cei trei finaliști aflați în cursa pentru Balonul de Aur, distincție ce va fi acordată în cadrul galei programate la Zurich pe 11 ianuarie. Până să afle dacă va pune mâna pe primul Balon de Aur din carieră, brazilianul și-a adăugat în vitrină un alt trofeu: Samba Gold.

Distincția a fost acordată pentru prima dată în 2008 și premiază cel mai bun jucător brazilian care evoluează în Europa. Neymar a obținut în acest an 37,87 la sută din voturi și i-a devansat pe Douglas Costa și pe Felipe Melo.

Jucătorul lui Bayern a primit 13 la sută din voturi în timp ce mijlocașul lui Inter a fost ales de 9,39 la sută dintre participanți în principal datorită voturilor venite din partea fanilor lui Galatasaray, fostul său club.

Neymar a câștigat pentru al doilea an consecutiv această distincție. Premiul este acordat după o anchetă în care au votat peste 100.000 de fani, jurnaliștii brazilieni, dar și mai mulți foști jucători de top printre care Rai, Juninho sau Taffarel. Anul 2015 a fost unul de excepție pentru Neymar. Jucătorul Barcelonei a evoluat în 46 de partide și a înscris 34 de goluri.

În actuala stagiune Neymar este al doilea golgheter al Barcelonei în La Liga. Sud-americanul a marcat 14 goluri și numărul lor putea fi mai mare dacă nu nimerea bara de două ori în ultimul meci al Barcelonei, victoria 4-0 cu Betis. Brazilianul și-a arătat atunci calitățile cu două pase decisive dar și cu două momente de magie.

Câștigătorii premiului Samba Gold:

2008: Kaka (Milan AC)
2009: Luis Fabiano (FC Sevilla)
2010: Maicon (Inter Milan)
2011: Thiago Silva (Milan AC)
2012: Thiago Silva (PSG)
2013: Thiago Silva (PSG)
2014: Neymar (FC Barcelona)
2015: Neymar (FC Barcelona)


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...