Andrei Popov pleacă din Consiliul Politic Național al PD

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andrei Popov, ambasadorul Republicii Moldova în Austria și membru al Partidului Democrat, a anunțat că se retrage din Consiliul Politic Național al PD, pe motiv că deciziile politice în partid nu sunt luate de către Consiliul Național Politic.

„Intenționez ferm să demisionez din această funcție. Sunt doi factori importanți care au favorizat luarea acestei decizii”, a anunțat Popov în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit acestuia, unul din motive ar fi susținerea din partea PD a moțiunii de cenzură împotriva guvernului Streleșț, înaintată de Partidul Socialiștilor, decizie care nu a fost discutată în cadrul Consiliului Politic Național al PD.

„Nu știu dacă decizia de a susține moțiunea Partidul Socialiștilor a fost luată la Consiliu (…) care nu s-a întrunit niciodată în acest an. PD, în special prin decizia de a susține moțiunea de cenzură înaintată de PSRM, a generat de fapt actuala criză politică și incapacitatea de a găsi o rezolvare rapidă, așa cum președintele Marian Lupu a anunțat chiar în ziua demisiei Guvernului Streleț. Este important să știi greutatea cuvântului și atunci când îl rostești să porți răspundere pentru asta”, a transmis Ambasadorul.

Acesta susține că al doilea motiv pentru decizia de a părări Consiliul Politic Național al PD este o eventuală rechemare a sa din funcția de ambasador de la Viena, pregătită de liderul PD, Marian Lupu.

„Am întrerupt comunicarea cu Marian Lupu de mai bine de 2 luni, iar acum am fost informat că acesta a dat girul pentru o posibilă rechemare a mea din poziția de ambasador de la Viena, pentru anumite declarații și acțiuni care mi se impută, pe care nu le-am făcut”, a precizat Popov.

Totuși, acesta ține să menționeze că va rămâne în partid. „Nu am nicio intenție să plec din partid”, a spus Popov.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...