Rusia a prelungit contractul privind aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia a prelungit cu un an aprovizionarea cu gaze naturale a Republicii Moldova, companiile „Moldovagaz” şi „Gazprom” semnând joi un contract în acest sens.

„Termenele contractelor încheiate între „Gazprom” şi „SA Moldovagaz” sunt prelungite prin acordul parţilor până la 31 decembrie 2016. În acest scop, părțile au încheiat Acordurile adiţionale la Contractul privind condiţiile de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova în perioada anilor 2007-2011 şi la Contractul privind condiţiile de tranzitare a gazelor naturale prin teritoriul Republicii Moldova din 2011”, anunță compania „Moldovagaz”.

Prin urmare, și în anul 2016 va fi aplicată aceeași formulă de stabilire a preţurilor la gazele naturale pentru consumatorii din Republica Moldova, formulă bazată pe valoarea medie aritmetică a preţului de vânzare a gazelor naturale de către SAP „Gazprom” în ţările europene şi cotaţiile preţurilor la produsele petroliere.

Celelalte condiţii contractuale de furnizare şi de tranzitare a gazelor naturale, la fel, vor rămâne neschimbate, potrivit „Moldovagaz”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...