Ion Sturza: „Moldova are șanse să redevină a cetățenilor”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova are șanse să redevină a cetățenilor, spune candidatul desemnat la funcția de prim-ministru, Ion Sturza.

Într-un mesaj pe o rețea de socializare, Sturza apreciază că „viața nu se termină și nu începe pe 4 ianuarie”, atunci când va prezenta programul său de guvernare și lista cu membrii vitorului Guvern și va cere vot de încredere deputaților.

„În cadrul consultărilor cu partidele politice care au decis să sprijine un eventual guvern Sturza, nu am sesizat că este doar o manevră tactică. E o decizie asumată cu gândul la viitor. Viața nu se termină și nu începe pe 4 ianuarie”, scrie Sturza.

Totuși acesta spune că după 4 ianuarie „Republica Moldova are șanse să redevină a cetățenilor”

„Evident că politicienii responsabili sunt obligați să aibă strategii pe termen cât mai lung. Astăzi o țară întreagă ascultă, privește, analizează tot ce debitează politicienii. Dar e devreme să facem procese de intenții. Credeți-mă, cum după 4 octombrie Moldova nu mai e ce a fost, așa și acum, după 4 ianuarie nu se va mai putea discuta, gândi în termenii precedenți. Moldova se schimbă. Moldova are șanse să redevină a cetățenilor”, a precizat Sturza.

Candidatul desemnat la funcţia de premier, Ion Sturza, va prezinta, la 4 ianuarie, în şedinţa Parlamentului, programul de activitate a viitorului Guvern şi componenţa acestuia. După încheierea dezbaterilor parlamentare, deputaţii vor decide dacă vor susţine viitorul Guvern. Pentru învestirea Executivului sunt necesare minimum 51 de voturi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...