Vicepremierul Dmitri Rogozin s-ar fi împuşcat într-un picior în timpul unei şedinţe de tir, a relatat Interfax, citând o sursă din anturajul acestuia.

Sursa respectivă a indicat că vicepremierul rus s-ar fi rănit accidental în timpul tragerilor şi acesta este motivul pentru care Rogozin a absentat de la ultima reuniune a preşedintelui Vladimir Putin cu membrii guvernului rus de săptămâna trecută şi de la şedinţa cabinetului de miniştri de luni.

"Dmitri Olegovici s-a rănit la un picior şi se află într-un spital din Moscova", a menţionat sursa citată, adăugând că starea sa de sănătate nu suscită temeri, el primind îngrijiri medicale.

A urmat imediat o reacţie din partea unui consilier al vicepremierului rus, Nikita Anisimov, care a dezminţit informaţia că Rogozin ar fi fost spitalizat în urma unui accident la tir.

"Noi nu confirmăm această informaţie, ea nu corespunde realităţii. Dmitri Olegovici se află la serviciu şi a coordonat marţi o şedinţă cu privire la stadiul lucrărilor de construcţie a cosmodromului Vostocinîi. Într-adevăr, cu câteva zile în urmă, el a suferit o rănire uşoară în cursul unui antrenament de handbal şi a beneficiat de un mic concediu medical. Dar toate acestea nu au nicio legătură cu informaţiile apărute", a explicat consilierul Nikita Anisimov.

Anterior, pe contul de Twitter al lui Rogozin fusese postată o înregistrare a participării sale la o şedinţă de tir, în care nimerea toate ţintele cu focuri de pistol.

Comentând sancţiunile occidentale împotriva Rusiei, lui Rogozin îi plăcea să utilizeze expresia "a te împuşca în picior", o calchiere din limba engleză a formulării "a-ţi tăia craca de sub picioare" . "Noi suntem pragmatici, realişti, dar pe de altă parte nu intenţionăm să ne împuşcăm singuri în picior", spunea el, citat de newsru.com.