Amazon intensifică producția de filme și țintește Oscarul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gigantul american Amazon, care a intrat deja în domeniul producțiilor originale de film pentru a concura Netflix, a transmis în presa germană că-și va intensifica anul viitor producția de filme pentru a câștiga Oscarul, scrie AFP.

„Vrem să câștigăm un Oscar”, a declarat patronul Amazon, Jeff Bezos, într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt, anunțând totodată că vrea ca grupul american să producă 16 filme pe an.

Cu ajutorul serviciului său cu plată Prime, Amazon a investit masiv în ultimii ani pentru a-și spori oferta de conținut video și s-a lansat, asemenea Netflix, în producția de filme prin seriile televizate, însă de acum înainte va realiza producții și pentru marele ecran.

După ce a câștigat în acest an cinci premii Emmy, grație seriei „Transparent”, Amazon își anunță public ambițiile pentru a intra în competiția pentru câștigarea prestigioasei statuete Oscar, mai ales că primul lungmetraj al celor de la Netflix „Beasts of No Nation” a înregistrat un succes important în rândul criticilor, fiind considerat un film pretendent pentru competiția Oscarurilor.

Jeff Bezos nu a exclus ca în viitor Amazon să cumpere drepturile de retransmitere ale campionatului mondial de fotbal, a competiției primei Ligi de fotbal din Anglia — Premier League și chiar a Bundesliga — întrecerea primei ligi de fotbal din Germania. „Nu este deloc imposibil. Sportul este un domeniu interesant”, a spus Jeff Bezos pentru Die Welt.

Înființată în 1994, compania Amazon a vândut cărți pe internet începând din 1995 și ulterior și-a extins rapid activitățile cu alte bunuri și servicii oferite clienților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...