O viaţă minunată (It's a Wonderful Life)

Film american realizat  din 1946 în regia lui Frank Capra. În 1998 a fost votat pe locul 11 în lista celor mai bune 100 de filme, listă realizată de Institutul American de Film. Este considerat unul dintre filmele favorite din toate timpurile,  fiind votat astfel atât de către public, cât şi de către criticii de film. În rolul principal joacă James Stewart ca George Bailey, omul care primeşte cel mai frumos dar de Crăciun. Alături de Stewart, din distribuţie mai fac parte Donna Reed şi Lionel Barrymore.

Singur acasă (Home alone)

Cei care vor să revadă o comedie bună se pot uita la Home Alone, un film din 1990 produs de John Hughes şi regizat de Chris Columbus. În rolul principal este actorul Macaulay Culkin, care în film este jucat de Kevin McCallister, un băieţel năzdrăvan ce este uitat acasă de către părinţii care pleacă la Paris în vacanţa de Crăciun.  Rămas acasă, Kevin trebuie să înfrunte doi hoţi care se pregătesc să-i jefuiască casa.

Singur acasă 2 (Home Alone 2)

Este o continuare a filmului cu acelaşi nume, numai că acum micuţul Kevin este pierdut în New York. Produs în 1992 şi regizat tot de Chris Columbus, filmul este încadrat la categoria comedie, film de familie. Rolul principal este interpretat încă odată de Macaulay Culkin, în timp ce actorii Joe Pesci şi Daniel Stern reinterpretează rolurile bandiţilor, dar de acestea dată New York.

Cum a furat Grinch Crăciunul (How the Grinch Stole Christmas)

Este un film de Crăciun american produs 2000  inspirat din filmul de televiziune din 1966, bazat pe cartea cu acelaşi nume din 1957 a lui Dr. Seuss. Inspirat dintr-o carte cu imagini pentru copii, filmul poate încadrat la film pentru copii, dar poate fi recomandat şi adulţilor.  În film sunt utilizate multe dintre rimele folosite în carte, exact cum apar aceastea.

Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street)

Este un film clasic dintre cele mai vizionate. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) şi fetiţa ei nu cred prea mult în spiritul Crăciunului. Doris  primeşte sarcina să găsească  cel mai potrivit Moş Crăciun pentru a împărţi daruri copiilor în magazin. Dar cel ales pentru a fi Moş Crăciun se dovedeşte a fi chiar  Moş Crăciun cel adevărat. Şi de aici porneşte toată povestea, pentru că nu toată lumea îl crede.

Un Crăciun de neuitat (National Lampoon's Christmas Vacation)

Este un film american din 1989 regizat de Jeremiah S. Chechik.  Un locuitor din Chicago, Clark Wilhelm Griswold Jr. (Chevy Chase), vrea să sărbătorească ca la carte Crăciunul şi  pleacă împreună cu familia în Pomul de Crăciun perfect. În căutarea pomului, familia Griswold are mai multe întâmplări fericite sau mai puţin plăcute. După ce găseşte copacul, Clark se chinuie să aprindă cele peste  20.000 de becuri italiene de import.

Coşmar înainte de Crăciun (The Nightmare Before Christmas)

Este o comedie produsă de Tim Burton şi regizată de Henry Selick. Acţiunea are loc într-o localitate reşedinţă a vampirilor şi a monştrilor de toate formele şi culorile. Ei sunt vecini cu vrăjitoarele, cu stafiile şi cu vârcolacii. Filmul este dedicat atât copiilor, cât şi adulţilor.

Colindă de Crăciun (A Christmas Carol)

Este unul dintre cele mai ecranizate filme după cărţile lui Charles Dicken. A fost produs în 1976, 1977, 1984, 1999, sau 2000. Filmul transpune povestea lui Scrooge care află ce înseamnă compasiunea atunci când fantoma trecutului, fantoma prezentului şi fantoma viitorului. Filmul este o poveste despre speranţa şi bucuria în Ajunul Crăciunului.

Poveste de Crăciun (A Christmas Story)

Filmul este o comedie din 1983 şi  arată  povestea unui băieţel care îşi petrece Crăciunul în anii ’40.  Personajul principal, Ralphie Parker, îşi doreşte un singur lucru de Crăciun: o puşcă de cu bile. După ce părinţii lui  refuză de mai multe ori să-i facă acest cadou, Ralphie nu se lasă şi îi convinge până la urmă că nu acceptă că este cel mai bun lucru pentru el. 

Un an fără Moş Crăciun (The Year Without a Santa Clause)

Este un film clasic din anii 1970, în care Moş Crăciun nu se mai simte motivat să meargă la copii şi să le ducă darurile de Crăciun. Din această cauză îşi Moş Crăciun se  hotărăşte să îşi ia liber un an. După această hotărâre a Moşului, doi reni pornesc într-o călătorie pentru a-i căuta pe copiii care încă mai cred în Moş Crăciun.