Reprezentanţii „Moldexpo” au solicitat ca Ministerul Economiei să fie parte a procesului. Asta pentru că statul este proprietarul terenului. 
Toate părţile implicate în proces au fost de acord cu solicitarea reprezentanţilor Centrului „Moldexpo”, iar şedinţa de judecată va continua pe 28 ianuarie. Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a comenta subiectul.

Precizăm că firma FinPar Invest a chemat în instanţă Agenţia Proprietăţii Publice pentru a obliga instituţia să încheie un contract de vânzare-cumpărare asupra terenului cu suprafaţa de 1,17 hectare de pe strada Ghioceilor, unde se află sediul holdingului media GMG, deţinut de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Posturile de televiziune Publika, Prime, Canal 2 şi Canal 3, dar şi trei posturi de radio, Muz FM, Publika FM şi Maestro FM, au fost trecute pe numele lui Plahotniuc recent, dar sediile radiodifuzorilor sunt ale FinPar Invest încă din 2013-2014. Terenul aferent, care aparţine Centrului „Moldexpo”, a fost transmis în locaţiune companiei pentru 25 de ani.

Potrivit unei investigaţii realizate de reporterii RISE Moldova, FinPar Invest este cea mai veche firmă a familiei Plahotniuc şi una dintre cele mai mari companii imobiliare din ţară.

Anterior, tot prin decizie de judecată, agentul economic a obţinut insulele de pe lacul "La Izvor" din Chişinău, iar acum se judecă pentru a obţine şi un lot de 0,22 hectare în parcul central din capitală. În prezent, dosarul se află pe masa magistraţilor de la Judecătoria Centru.

Printre proprietăţile FinPar Invest se numără hotelurile Codru şi Nobil, Global Business Center, sediul firmei de pază Argus-S, din sectorul Botanica al capitalei, dar şi trei apartamente într-un bloc de pe strada Bulgară, în care locuiesc Vladimir Plahotniuc şi mai multe rude ale sale.