Plahotniuc anticipează transformarea PD în PSDM: Un partid al tuturor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, revenit în politică în noaptea de duminică spre luni, a salutat crearea Platformei Social-Democrate, formată din deputații partidului din care face și cei 14 comuniști care au plecat din PCRM.

Într-o postare pe Facebook, oligarhul lasă de înțeles că Partidul Democrat se va transforma în PSDM.

„PDM a promovat proiectul consolidării social-democrației, nu doar în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut săptămâna aceasta cu grupul deputaților care au părăsit fracțiunea PCRM. Partidul Democrat și-a asumat rolul de a reprezenta social-democrația modernă europeană în Moldova – încă de la Congresul de reformare a formațiunii. Spuneam atunci că PDM este dator în fața oamenilor să se manifeste ca un partid social-democrat modern, un partid al celor mulți, un partid al agricultorilor și profesorilor, al medicilor și funcționarilor, al pensionarilor și al tinerilor, al tuturor celor de care trebuie să aibă grijă un stat democrat. Acesta este astăzi și rolul PSDM. Deputații din cadrul acestei platforme trebuie să vină cu soluții, să fie conștienți că bunăstarea pentru oameni nu se produce prin show-uri de PR sau vorbe goale, ci lucrând pentru cetățeni, în condiții de stabilitate și liniște, în deplină democrație. Prin acțiunile lor, deputații PSDM vor fi responsabili să promoveze social-democrația în Moldova, să le ofere oamenilor o protecție socială reală și posibilitatea să trăiască într-o țară cu instituții modernizate și funcționale”, a menționat joi Plahotniuc.

Se întâmplă după ce deputații PD și comuniștii care au părăsit partidul au anunțat că urmează să propună în viitoarea perioadă un candidat la funcția de premier președintelui Nicolae Timofti, chiar dacă deocamdată prim-ministrul desemnat Ion Sturza nu a apărut în fața deputaților.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...