Mai marii hoţi ai Rusiei; Ancheta SUA: 10 miliarde de dolari spălaţi prin Deutsche BANK

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acest scandal care a zguduit Rusia continuă prin noi dezvăluiri. Anchetatorii americani vorbesc de 10 miliarde de dolari, care au fost spălate prin intermediul filialei din Rusia.

Dacă anterior se vorbeau de 6 miliarde de dolari, suma a crescut. Pe marginea acestui caz au apărut noi date, care au scos alte 4 miliarde de dolari la suprafaţă.

Rezultatele anchetei au fost trimise în instanţa de judecată încă în luna septembrie. Concluziile au fost transmise de asemenea şi la Ministerul de Justiţie al Statelor Unite ale Americii cât şi la Institutul de Finanţe din New York. Însă cei de la Deutsche Bank au refuzat să ofere detalii invocând importanţa acestui caz privind suma exagerat de mare care a fost spălată.

Acest scandal bancar în care este implicată Rusia, poate costa scump Kremlinul. Dacă vinovăţia va fi demonstrată, partea rusă riscă amenzi în proporţii destul de mari şi asta pentru că ancheta este desfăşurată de către americani.

Anchetatorii americani presupun că colaboratorii băncii au efectuat tranzacţii dubioase cu multe persoane din cercul de încredere al Kremlinului, care au căzut sub sancţiunile impuse de Europa Rusiei.

Noul director al Deutsche Bank, Jhon Krein, a informat presa că bani pentru elucidarea acestui caz au fost oferiţi de către Institutul de Finanţe pe care îl conduce, însă are temeri că aceşti bani nu vor fi îndeajuns pentru a finaliza ancheta.

Deutsche Bank operează în prezent în circa 70 de țări din întreaga lume și în primul trimestru al acestui an a realizat un profit net de 544 milioane de euro, jumătate față de profitul de 1,1 miliarde de euro în perioada similară a anului trecut, după ce, luna trecută, a plătit o amendă record de 2,5 miliarde de dolari pentru manipularea dobânzilor Euribor și Libor în perioada 2005 — 2009.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...