Rusia se teme de NATO: E o amenințare tot mai mare la adresa Moscovei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, este de părere că declarațiile privind „caracterul defensiv” al NATO sunt doar o acoperire pentru „esența agresivă” a Alianței, informează agenția de presă TASS.

„Afirmațiile făcute de liderii unor țări ale Occidentului, conform cărora NATO este o uniune de apărare, creată pentru a asigura securitatea pe plan global, nu fac decât să acopere esența agresivă a Alianței”, a declarat acesta într-un interviu pentru oficiosul Rossiiskaia Gazeta.

Patrușev a subliniat că amenințările legate de activitatea NATO constituie o amenințare tot mai mare la adresa Rusiei. „Dorința de a accelera modernizarea potențialelor ofensive, de a desfășura noi tipuri de arme, de a crea un sistem global de apărare antirachetă, inclusiv în jurul Rusiei, diluează structura securității globale”, a constatat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Nikolai Patrușev a declarat, de asemenea, că SUA, cu susținerea unor țări din Occident, intenționează să-și mențină dominația în problemele mondiale și tocmai din acest motiv se întreprind încercări de a limita desfășurarea de către Rusia a unei politici interne și externe independentă.

El a subliniat că toate aceste amenințări sunt luate în calcul în noua formă de redactare a Strategiei de securitate a Federației Ruse. „Strategia în vigoare a fost adoptată în 2009. În acești ani ea și-a demonstrat eficiența. Rusia și-a demonstrat capacitatea de a-și apăra suveranitatea, independența, integritatea de stat și teritorială. A crescut rolul ei în soluționarea celor mai importante probleme internaționale, în reglementarea conflictelor și crizelor interstatale”, a spus Patrușev, adăugând că în noua formă de redactare a Strategiei ‘prioritățile naționale au rămas neschimbate’.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...